ליקוי בעצב

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

17/02/2013 | 19:25 | מאת: דליה

אני בת 32 ובגיל בערך 23 התחלתי להרגיש ירידה בשמיעה , בזמנו הלכתי למישהו מומחה באופן פרטי שהסביר לי שמדובר בבעיה בעצב ואין לזה טיפול רק מכשיר שמיעה , לא הרכבתי מכשיר כי זה לא היה כל כך משמעותי והסתדרתי , עם השנים זה החמיר וכיום אני מרגישה שאני חייבת מכשיר שמיעה . יש לי שתי שאלות 1. האם באמת אין לבעיה שלי פתרון אחר (ניתוח ... ) כדי שאמנע מהרכבת מכשיר שמיעה ? האם יש טעם ללכת שוב למישהו מומחה שיוודא שאכן מדובר בבעיה עצבית ? 2. לגבי מכשיר שמיעה , האם יש הבדלים באיכות בין החברות השונות והאם המכשיר היותר יקר באותה חברה או באמת יותר טוב ?

דליה שלום רב, לאור תלונותיך מומלץ לפנות לרופא א.א.ג ולבצע בדיקת שמיעה עדכנית. תוצאות הבדיקה יצביעו על חומרת הליקוי בשמיעה ודרכי הטיפול המומלצות. התאמת מכשירי שמיעה מבוצעת במכוני שמיעה ע"י קלינאי תקשורת. ההחלטה על המכשירים המתאימים למטופל מסוים מבוססת על תוצאות בדיקת שמיעה עדכנית ועל צורכי המטופל (תקשורתיים, תפקודיים ועוד). מכשירי השמיעה הקיימים כיום הינם מכשירי דיגיטליים המגיעים במגוון רחב של טכנולוגיות. ההתאמה של מכשירי השמיעה למטופל מסוים הינה אישית הן מבחינה פיזית והן מבחינת הכיוון של המנגנונים בעזרתם פועלים המכשירים. ככל שמכשיר שמיעה יפעל ברמה טכנולוגית גבוהה יותר התאמתו לצורכי המשתמש ולהעדפותיו תהיה מדויקת יותר ולפיכך תאפשר שמיעה נוחה ואיכותית. ככלל, דרישותינו ממכשירי שמיעה הן: הבנת דיבור טובה בתנאי האזנה שונים, הפחתת רעשי רקע מסוגים שונים, הגברה טובה של קולות דיבור חלשים (לחישה או דיבור מרחוק), הגברה נוחה של קולות דיבור בינוניים (למשל שיחה), הגבלה של קולות חזקים (כמו צעקה) והתאמה אישית טובה ומדויקת. ככל שמכשירי השמיעה יהיו מתקדמים יותר לקלינאי התקשורת יהיו יותר כלים לכוון את המכשירים כך שיתנו מענה לצרכים השמיעתים היחודיים של כל מטופל ויענו על הדרישות שאנו מציבים. בהצלחה טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול