החזרת קול

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

29/12/2012 | 16:42 | מאת: דורון

שלום אתמול הייתי בפאב וישבתי במקום שבו הייתה מוזיקה בעצמה גבוהה, הפלאפון הראה 95-104 דציבל. לא הייתי שם זמן ארוך-כ-20 דקות ואז הפסקה קצרה של כ-2 דקות שבהן הייתי במקום שקט ולאחר מכן עוד כ-20-25 דקות. לא הייתה לי אפשרות לעבור למקום שקט יותר. היו כמה פעמים שבהם שמתי את כף היד על אוזן שמאל אבל שמתי את היד בצורה קעורה ולא ישרה, יש אפשרות שהיד דווקא הגבירה את העצמה שהגיעה לאוזן? כלומר שימשה כמעין תיבת תהודה? תודה

שלום דורון לפי התקן זמן החשיפה המותר לרעש בעוצמות שאתה מתאר הוא בין דקות ספורות (לרעש בעוצמה של 104 דציבל) ועד פחות משעה לרעש בעוצמה של 95 דציבל. הנחת היד על האוזן ככל הנראה לא שינתה הרבה את עוצמת הרעש שהיית חשוף אליה. לאחר חשיפה לרעש בעוצמות חזקות במשך זמן ארוך מהמותר אפשר לצפות לשינוי זמני בשמיעה שבדרך כלל חולף מעצמו. אולם חשוב לזכור שחשיפות חוזרות ונשנות לרעש בעוצמה ומשך החורגים מהמותר עלולות לגרום לליקוי שמיעה קבוע.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול