רעשים וצפצופים באזנים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

15/12/2012 | 15:48 | מאת: אדם

הילד בן 4 קיבל חבטה בבי''ס באזור האוזן ונפגעה לו האפרקסת ונעשו לה תפירות, נעשה סי יט יצא תקין, כעת אחרי שבוע הוא אומר ששומע רעשים וצפצופים ודקירות באוזן בפנים, עשינו לו בדיקת שמיעה ויצא שאין לקות שמיעה, ועשינו לו בדיקת בירא ויצא תקין. איזו בדיקה צריך לעשות בשבל לעלות על הרעשים האלה ? 1 איזו תרופות יש לרעשים האלה ? 2 האם זה ישאר בעתיד או יתחזק או ילך עם הזמן ? 3 תודה מראש.

שלום רב, ראשית הרפואה כיום איננה יודעת את הסיבה להופעת רעשים (ולכן אין גם תרופה ספציפית) אבל בהחלט ידוע שחבלות פיזיות או אקוסטיות יכולות לגרום להופעת הטיניטוס (רעש באוזן) העובדה שבדיקות השמיעה נמצאו תקינות והצילום המכוון גם הוא, מראה שהנזק במידה ונוצר הוא עצבי בעיקרו. ראשית אני ממליץ להמתין עוד מספר שבועות\חודשים כדי לראות האם הטיניטוס משתפר או אפילו נעלם- יש לכך סיכוי לא מבוטל(!) שנית, כמובן שהילד חייב להשאר במעקב רופא אא"ג ואודיולוגי בשנים הקרובות עד להתייצבות של התהליך.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול