בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

20/09/2012 | 13:14 | מאת: דנה

ביתי בת 9 חודשים, אני ובעלי סבורים כי היא שומעת היטב, מגיבה לקולות עירנית.. הסבתא חשדה כי היא אינה שומעת טוב כיון שלא תמיד הסתובבה שקראה לה ואינה מתגלגלת מצחוק בקול רם. עברה את כל הבדיקות עד כה בטיפת חלב בהצלחה. בבדיקת שמיעה שערכנו במכון שמיעה לא הסתובבה היטב לקולות שהושמעו לה אך הגיבה היטב לערכת טיפת חלב. נרשם כי הגיבה ל- 55 דציבל אשר להבנתי מדובר בבעיה חמורה. רופא אאג מומחה אמר שיש לה נוזלים באוזנים אך שלא מצדיקים כזו ירידה בשמיעה. אציין כי הילדה מברברת, צועקת על מנת להשיג תשומת לב ונראה כי מנהלת תקשורת תקינה.. עד כמה הבדיקה ההתנהגותית אמינה בגיל הזה? יכול להיות שלא עניינו אותה הקולות? מודאגת מאוד שכן אני בטוחה שהיא שומעת אבל הבדיקה הראתה אחרת לגמרי.. מה לעשות?

שלום דנה הבדיקה ההתנהגותית בגיל זה נותנת מידע חלקי בלבד. נוסף על כך נוזלים באוזניים אכן עלולים לגרום לירידה זמנית בשמיעה. אני ממליצה לחזור על בדיקת השמיעה שוב ולראות מה יהיו התוצאות, במיוחד אם הילדה קיבלה טיפול שעשוי לשפר את מצב האוזניים. בכל מקרה, ובכפוף להמלצת הרופא, ניתן לבצע גם בדיקה אובייקטיבית (ABR) שנותנת מידע מהימן יותר שכן אינה תלויה בשיתוף הפעולה של הילדה. בהצלחה, לימור

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול