ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

07/07/2012 | 20:19 | מאת: שני

שלום, אני בת 30 וסובלת מירידה בשמיעה עוד בהיותי ילדה. בשנים האחרונות הדבר מפריע לי מאוד מכיוון שנראה לי שאני שומעת פחות טוב מבעבר. אציין שגם אמי לא שומעת טוב באוזן אחת...אצלי הירידה מתבטאת בשתי האוזניים. רציתי לדעת האם יש ניתוח שיכול לשפר את השמיעה...או שעדיין הפתרון היחיד הוא מכשיר שמיעה???

שני שלום רב, חסרה בשאלה שלך אינפורמציה לגבי רמת השמיעה כיום, כפי שנמדדה במכון אודיולוגי,ניתוח לשיפור השמיעה הוא קודם כול -ניתוח- ולכן יש להתייחס אליו כאופציה לא ממש ראשונה.

שני שלום רב, ההחלטה על הפתרון השיקומי המתאים ביותר צריכה להתקבל על פי סוג הליקוי, הגורמים לו ודרגתו. פרט למכשירי שמיעה קיימים כיום גם שתלי שמיעה - מערכת שתל השמיעה היא מערכת שמיעה מושתלת למחצה. שתל השמיעה מהווה אלטרנטיבה למכשירי שמיעה קונבנציונלים או למכשירי העברת עצם (BONE). הוא מיועד לאנשים שאינם יכולים להשתמש במכשירי שמיעה (למשל מסיבות רפואיות), או עבור אנשים שאינם מפיקים מספיק תועלת מהמכשירים. הוא מיועד לאנשים עם ירידות שמיעה עצביות (Sensory Neural), הולכתיות (Conductive) או מעורבות (Mixed Hearing Loss) . הוא מתאים לירידות שמיעה בדרגה קלה עד חמורה. כמו כן קיימים שתלי שבלול המיועדים לאנשים בעלי ליקוי עמוק בשמיעה. בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא א.א.ג ועם קלינאית תקשורת לגבי הפתרונות השיקומיים המתאימים ביותר בהצלחה, טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול