שמיעה לילדה בת שנתיים+8

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

01/07/2012 | 20:54 | מאת: שרה

שלום רב הבת שלי עברה ניתוח כפתורים בגלל נוזלים באוזניים וכחלק מניתוח שקדים. בבדיקת שמיעה כחודש לאחר הניתוח נאמר שככל הנראה שומעת סביר. אני מרגישה שהילדה לא שומעת טוב. לא ברמה חמורה אבל שואלת "מה" מספר פעמים ביום, לא שומעת כשאני רחוקה וכו'. הרופא אמר לחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים ולחזור אליו אבל בכל מקרה הצינוריות נמצאות במקום וזה לא הגורם. שאלותיי: *במידה וקיים ליקוי שמיעה במידה מועטה או בינונית בגיל כזה, איך מטפלים ואצל איזה רופא? *האם להתעקש לחזור על הבדיקה כעת ולא להמתין מס' חודשים?משום שכנראה לא הצליחו לאבחן תודה רבה מראש

שלום רב, חשוב ביותר לדעת מה רמת השמיעה היום!! התשובה לכך תיתן מושג האם יש בעיה תובלתית (קרי- הכפתורים לא מתפקדים) או עצבית (קרי-בעיה בתפקוד עצב השמיעה) או שפשוט נדמה לך שיש ירידה בשמיעה ובעצם אין (בד"כ זו הסיבה), ובקיצור, הפני את הילדה לבדיקת שמיעה חוזרת בהקדם. בברכה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול