איך אני יכולה להיות בטוחה בבחירה של מכשיר?

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

10/06/2012 | 13:28 | מאת: לאה

שלום רב, אני בת 52 עם ירידה בשמיעה הקושי בעיקר בשיחה עם רעשים סביבתיים כשהשיחה היא בשניים בסביבה שקטה אין לי בעיה, בעקבות בדיקת שמיעה הומלץ לי (גם ע"י הרופא) להעזר במכשיר, קבלתי מכשיר לניסיון, כעבור שבוע לא הרגשתי הבדל משמעותי, הוא העצים לי את הרעשים הסביבתיים אך לא את השיחה, עשו לי כיוון של המכשיר, אמנם הרעשים הסביבתיים פחתו בעוצמתם אך עדין אני לא מרגישה שהוא תורם לי, אני ממש מבולבלת אני צריכה להגיע היום שוב למכון ואני לא יודעת מה להחליט. זה נכון שאני צריכה את המכשיר בכדי לא לגרום בעתיד לנזק בפיענוח והבנה הנשמע? תודה רבה

לאה שלום רב, התאמת מכשירי שמיעה מתבצעת על בסיס תוצאות בדיקת שמיעה עדכנית ובהתאם לצרכיו השונים של המשתמש. מכשירי השמיעה מוצעים היום ברמות טכנולוגיה שונות. היכולת לכוון ולהתאים מכשירים מסויימים על פי דרישות המשתמש משתפרת ככל שהמכשירים מתקדמים יותר (כלומר פועלים בעזרת מנגנונים מתוחכמים יותר ובעלי אפשרות כיוון והתאמה מדוייקת יותר). לרוב יש צורך במספר פגישות על מנת לכוון את המכשירים לשביעות רצון המשתמש. אני מציעה כי תנסי לבחון את ההתלבטות ביחד עם קלינאית התקשורת המטפלת בך. מאחר ויש בידה את הנתונים שלך ושל המכשירים היא תוכל לתת לך תשובה לשאלותיך ולעזור לך בהחלטה. בהצלחה טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול