חשד לליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

10/06/2012 | 07:04 | מאת: רבקה

בני בן שנתיים וחצי ועדיין לא מדבר שוטף לגמרי. מבין שתי שפות כשמדברים איתו כי האבא מדבר רומנית ואני עברית. נשלחתי איתו לבצע בדיקת שמיעה הילד לא שיתף פעולה במיוחד ונאמר לי שיש לו נוזלים באוזניים וצריך לתת סטרוקט. האם זה יכול לעזור ? מה הקשר אם יש נוזלים לדיבור? אודה על תשובה מהירה. האמא המודאגת.

12/06/2012 | 14:14 | מאת: לימור אמרן קלינאית תקשורת M.Sc

אני ממליצה לכל הורה אשר חש כי הילד שלו חווה קושי בארגון השפה לפנות לאבחון שפה ודיבור ע"י קלינאי תקשורת. קלינאי התקשורת יוכל לתת עצות כיצד לנהל את החשיפה לשתי שפות וכיצד לעודד את הילד ולעזור לו לפתח כישורי שפה המתאימים לגילו. באשר לחשד לנוזלים –יש לחזור על בדיקת השמיעה . חשוב לדעת מה מצב השמיעה. הורה יכול להכין את הילד ולאמן אותו לקראת בדיקת השמיעה ערב לפני מועד הבדיקה. ההורה משמיע צלילים (תוך שהוא מסתיר את פיו בידיו) ומבקש מהילד לבצע פעולה (לזרוק חרוז לכלי ,למשל) בכל פעם שהוא שומע את הצליל .

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול