סוגי מכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

17/08/2010 | 19:52 | מאת: שלומי

אמי סובלת מירידה בינונית בשמיעה כפי שנאמר לנו. היינו במכון שמיעה להתייעצות, ושם דיברו איתנו על מכשירים "בהתאמה פתוחה".האם תוכלו להסביר מה זה והאם התאמה כזו מתאימה לכל אחד? תודה

17/08/2010 | 23:14 | מאת: ניצה זיסקינד

שלומי שלום, בשנים האחרונות מכשירי השמיעה ניתנים להתאמה במגוון רב של תצורות,החל ממכשירים תוך-אוזניים ועד מכשירים הממוקמים מאחורי האוזן בגדלים ובעוצמות שונות. מכשירים בהתאמה פתוחה הינם מכשירי שמיעה הממוקמים מאחורי האוזן, ובאמצעות צינורית דקיקה מועבר הצליל המוגבר פנימה אל האוזן, תוך השארת תעלת-השמע פתוחה ומאווררת במידה זו או אחרת. מומלץ להגיע למכון השמיעה עם בדיקת שמיעה מעודכנת של אמא, וקלינאי התקשורת ייעץ לכם באם אמא תוכל ליהנות ממכשירי שמיעה שבהתאמה פתוחה. בהצלחה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול