חשד ל \ לקות שמיעה בתינוק בן 10 ח'

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

09/05/2012 | 07:09 | מאת: חיים

שלום . התינוק שלנו בן כ- 10 חודשים ככל הנראה יש לו ירידה עצבית קלה עד בינונית בשמיעה . הוא מגיב יפה ב-40db (אחרי bera בסדציה ועוד ועוד) חשוב לי להדגיש שההתפתחות השפתית שלו תקינה לחלוטין בינתיים. כמו"כ בין הסובבים אותו הדבר לא מורגש . גם לא נראה שהוא מתאמץ להקשיב זה נראה טבעי . השאלה היא האם במצב כזה מומלץ לעשות מכשירים . (אנו רוצים להמנע עד כמה שניתן) תודה רבה מראש. וסתם תודה על הפורומים הנפלאים

28/05/2012 | 13:47 | מאת: ניצה זיסקינד

שלום רב, בגיל צעיר זה חשוב מאוד האיבחון ומעקב אחר שמיעתו של בנך, שכן במידה ואכן מצב שמיעתו הינו כפי שהגדרת "ירידה עיצבית קלה עד בינונית" חשוב מאוד לדאוג לשיקום השמיעה לשם התפתחות שפה ודיבור תקינים בהמשך. גוף המטפל בילדים צעירים בגילאים אלו הוא מיח"א, בו ניתן יהיה לעקוב אחר שמיעתו ולהתאים מכשירי שמיעה במידת הצורך. כל טוב,

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול