שתל

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

02/04/2012 | 22:25 | מאת: אמא

רציתי לדעת האם שתל קוכליארי זה מכשיר הbaha ? וגם מה הגיל המומלץ לעשות את השתל הילד שלי עכשיו בין שנה וחודשיים עם מכשיר בון קונדקשין על סרט דו צדדי (2 מכשירים) לציין שגם אמור לעבור בעתיד שיחזור אפרכסות נולד בלי אוזניים מה כדאי לעשות קודם את השתל או השיחזור

לאמא שלום רב ! השתל הקוכליארי אינו מכשיר BAHA. לכל אחד מהעזרים הללו קריטריונים שונים לגמרי. השתל נועד בעיקרו לשקם ירידות חמורות ועמוקות בשמיעה מסוג עצבי , ואילו הBAHA מיועד לשקם ירידות הולכתיות ומעורבות בעיקר. ניתוח הBAHA מתבצע בגיל בוגר יותר כשהעצמות מתגרמות . קיימות אסכולות שונות לגבי מועד שחזור והשתלה. שחזור גם נעשה בגיל בוגר יותר וגם השתלה של BAHA. נראה לי שהדבר הטוב ביותר לעשותו הוא לפנות למכון אודיולוגי המתמחה בתחומים הללו. במכון יתנו לך את היעוץ המתאים עבור בנך וכן יוכלו להבהיר את ההבדלים בין שתל קוכליארי , ו BAHA, ומהו השיקום המיטבי לבנך בהצלחה רבה.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול