יש לי 2 בנות כבדות שמיעה מלידה...

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

01/04/2012 | 13:59 | מאת: אמילי

בתי בת 4 וחצי בכורה כבדת שמיעה מדברת מצויין כמו שומעת, שמתי לב שיש שינוי בשמיעה שלה כי פעם היא הגיבה טוב כשקראו לה בלי מכשירים ועכשיו היא מגיבה ככה כי לא מזמן הרופא.א.ג ניקה לה את האוזניים בשל שעוות שתי אוזניים וירד לה דם באוזן ימין מכיוון שהיא כל הזמן זזה כשרופא ניקה לה את האוזניים למרות שבעלי החזיק אותה בידיים, לא קל איתה...היא מפחדת מרופא.א.ג... השמיעה שלה בלי מכשירים 60דיצבלים ועם מכשירים 20-25 דיצבל אבל עכשיו היא שומעת פחות טוב אולי בגלל המכשירים או שפקקים גרמו לה ירידה בשמיעה או מסיבה אחרת??ובתי בת 8 חודשים מרכיבה מכשירים שכל הזמן נופלים כי אוזניות שלה כבר קטנות עליה. אבל לפני חודש עשו לה אוזניות חדשות. עוד פעם יעשו לה אוזניות חדשות???

שלום אמילי, כדי לדעת מה קורה עם בתך הבכורה יש לערוך בדיקת שמיעה וכן בדיקה של מכשירי השמיעה. אני מציעה שתגשי למכון בו רכשת את המכשירים או לקלינאית במיח"א כדי לבדוק את העניין. לגבי הבת הצעירה יותר- שוב, צריך לבדוק במכון בו עשיתם את האוזניות מדוע הן לא מתאימות. חודש הוא בהחלט זמן קצר מאוד והייתי מצפה שבגיל זה אוזניות יחזיקו מספר חודשים אם המידות נעשו כמו שצריך

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול