שמיעה מתדרדרת למרות השימוש במכשירים חדישים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

09/08/2010 | 17:40 | מאת: רונן מלמד

אני משתמש במכשירי שמיעה כבר 34 שנים. מגיל שנה. המחיר של מכשירי השמיעה שאני קונה (אני לקוח מכבי) רק עולה והשמיעה לא משתפרת אלא מתדרדרת מאוד למרות שאומרים לי כל פעם שאני קונה מכשיר מתקדם ומשדרגים לי את הטכנולוגיה להכי חדישה. האם הטכנולוגיות החדשות פשוט פחות טובות או שמכשירי שמיעה כבר לא מתאימים לי וכדאי לחשוב על שתלים (לאיזה גילאים זה אגב) תודה רונן

רונן שלום רב! כמשתמש ותיק במכשירי שמיעה ודאי הינך יודע כי יש לבצע בדיקות שמיעה תקופתיות על מנת לעקוב אחרי מצב השמיעה. במידה והינך חש התדרדרות בשמיעה יש לפנות לרופא א.א.ג ולביצוע בדיקת שמיעה בהקדם האפשרי. מכשירי השמיעה מותאמים על פי תוצאות בדיקת שמיעה עדכנית ובהתאם לצרכים השמיעתיים והתפקודיים של המשתמש. על מנת לקבל מידע על מכשירי השמיעה המתאימים לך עליך לפנות למכון שמיעה ולהגיע לפגישת יעוץ עם קלינאית תקשורת/משקמת שמיעה. בפגישה יוצגו לך האופציות העומדות בפניך מבחינה טכנולוגית וכן לגבי הסדרי התשלום והנחות לפי קופת החולים אליה אתה שייך. אכו בשנים האחרונות חלה התפתחות טכנולוגית גדולה מאוד בתחום שיקום השמעה והיריעה קצרה מכדי לתאר כאן את כל החידושים. עם זאת כמו בכל תחום יש לבחון את האפשרויות המתאימות לצרכיך ולכן שוב אני מדגישה את הצורך לבצע בדיקת שמיעה עדכנית והגיע לייעוץ אצל איש/ת מקצוע. בהצחלה טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול