ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

15/03/2012 | 19:46 | מאת: שושי16

אני בת 38 וסובלת מליקוי שמיעה, ליקוי תחושתי דו צדדי,יותר בתדרים הגבוהים סף ימין 55-60 45 שמאל ד"ב.(מה זה בכלל?)ובנוסף כבונוס גם טינטון שאינ ו מרפה ואף מעיר אותי משנתי. אני עובדת במשרד יחסית שקט .הבדיקה האחרונה אומרת כך: ימין SRT=NR אין תגובה לא לקול ולא לדיבור(חרשת) שמאל SRT80 .DISC28? DB90 מנסה להבין מה הולך פה ,מבחינת % ,כמה נמדדת הפגיעה שלי בשמיעה ומה ניתן לןעשות אני אמא לשלוש ילדות שהקטנה שהבם בת 3 חשוב לי לא לאבד את הבנת הדיבור ולשמוע אותה כי דיי מתסכל שאמא שואל כל הזמן "מה, מה ,אמא לא שמעה". אנא הסבירו לי את מהות הבדיקה האחרונה וההשלכות שלה כעת ובעתיד. בנוסף יש לי מכשירי שמיעה ולא מסוגלת להתרגל.

שלום שושי על פי התיאור שלך נראה כי הבדיקה האחרונה מראה כי חל שינוי לרעה בשמיעתך. השמיעה המתוארת בתחילת מכתבך היא ליקוי בינוני ואילו בהמשך את מתארת ליקוי עמוק בשתי האוזניים (אגב: ד"ב הוא דציבל). ראשית כדאי לעשות בירור ולבדוק מדוע השמיעה שלך יורדת. בנוסף, אם מכשירי השמיעה שלך מכוונים לשמיעה שתיארת בתחילת המכתב אזי הם אינם יכולים לתת לך מענה מספיק לאחר ששמיעתך ירדה. אני ממליצה לבדוק שתי אפשרויות: האחת - לנסות מכשירי שמיעה חזקים יותר, שיותאמו למצב השמיעה הנוכחי ב. אם אכן השמיעה שלך ירודה כפי שנמצא בבדיקה האחרונה כדאי לשקול אפשרות להשתלת שתל קוכלארי. אני ממליצה שתפני לרופא המטפל שלך לבירור וכן לייעוץ אודיולוגי במקום שבו תוכלי לקבל מידע הן לגבי מכשירי שמיעה והן לגבי שתלים. בהצלחה לימור

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול