תוצאות בדיקה לא ברורות

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

05/03/2012 | 14:16 | מאת: אירנה

קיבלתי תוצאות בדיקה והן אינן מובנות לי. אני מצטטת:"ירידת שמיעה סנסורי-נוירלית דו צדדית בינונית חמורה. קיים ABG בתדרים הנמוכים, יתכן כי הספים ב-Bone עקב תחושה טקטילית. יכולה להקות מ-HA'S לשתי האוזניים". מה זה אומר? שאלה השניה: מה זה"העברת עצם הא.הנגדית מוסוות". בתודה מראש.

שלום אירנה לפי התיאור שלך מדובר על ליקוי שמיעה חמור תחושתי-עצבי, כלומר: ליקוי שמקורו באוזן הפנימית ו/או בעצב השמיעה. בנוסף ישנו בבדיקה רכיב הולכתי, כלומר מצב העצב/אוזן פנימית בתדרים הנמוכים טוב יותר ויש ליקוי נוסף שמצטרף לליקוי התחושתי-עצבי ומקורו עשוי להיות בחלקים אחרים של האוזן - האוזן החיצונית או התיכונה. עם זאת הבודקת מסייגת ומציינת שיכול להיות שתוצאה זו לא נובעת משמיעה תחושתית-עצבית טובה יותר בתדרים הנמוכים אלא מכך שמהלך הבדיקה הרגשת ברטט בתדרים אלו שנדמה כתחושת שמיעה. "האוזן הנגדית מוסווית" הכוונה שבמהלך הבדיקה הושמע רעש לאוזן הלא נבדקת כדי למנוע ממנה לענות במקום האוזן שאותה בדקו באותו שלב. כמו כן ישנה המלצה בבדיקה לשימוש במכשירי שמיעה בשתי האוזניים

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול