אטרזיה וליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

31/01/2012 | 21:40 | מאת: אמא

שלום רב. ביתי בת שנתיים. נולדה עם אטרזיה באוזן ימין, באוזן שמאל, מיום היוולדה סובלת מנוזלים ודלקות חוזרות. מזה שנה וחצי לערך מטופלת באניטיביוטיקה באופן מניעתי מידי יום. הילדה נמצאת עם מכשיר שמיעה על סרט מסוג "באהה", אך הגיל בו נמצאת כעת, הינו גיל בעייתי מבחינת ענידת הסרט והשימוש במכשיר (היא נוטה להשליך אותו המון ולפרק אותו מהסרט), מיום היוולדה הרופאים התנגדו נחרצות לניתוח צינורית. לפני מס' ימים היינו אצל רופא מומחה שהציע לשקול צינורית, אך לא קיבלנו פרטים נרחבים אשר יקלו על החלטתנו הקשה. האם הניתוח רצוי ויעיל? האם כדאי לבצעו בהתחשב בעובדה כי מדובר באוזן אחת בלבד? אנו אובדי עצות. האם ישנו רופא, מומחה באמת באטרזיה ודלקות באוזן שיכול לתת לנו מענה מהימן ואמיתי ולסייע לנו בהחלטתנו? נשמח לשמוע ולקבל סיוע מכל רופא. בברכה.

שלום אמא, אכן את מתארת בעיה סבוכה, מורכבת וממש לא פשוטה,ככזו אני יודע שגם הפתרונות שמציעים לך יהיו מגוונים ולא חד משמעיים,לגבי כפתורי האוורור,כדי לענות חסרים לי נתונים על בדיקת השמיעה,האם יש ירידה תובלתית?האם נעשת טימפנומטריה וכד. אין ספק שכל החלטה ניתוחית, באוזן יחידה מתפקדת היא קשה עם רמת סיכון גבוהה אבל למרות זאת יש לבחון את התמונה הכללית ולפעמים יש לקחת ברפואה גם החלטות קשות ... לגבי הבאהה,זו בהחלט טכנולוגיה לא פשוטה אבל אחרי שנעשתה יש לנסות ולהפיק ממנה את המקסימום.סבלנות והמשך הגדילה של הילדה ישפרו קרוב לוודאי את התוצאות של הניתוח. כמו שפתחתי הבעיה מורכבת ובוודאי שלא ניתן להתמודד איתה באופן מלא במדיה הזו.לגבי מומחים לתחום האטרזיה,לא חסרים רופאים במרכזים הרפואיים הגדולים שמטפלים באופן קבוע במחלה.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול