ירידה בשמיעה אצל בן 50 ללא חשיפה לרעש

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

20/01/2012 | 09:17 | מאת: לפיס

אובחנה ירידה בשמיעה אצל בן 50, בריא. הירידה היא בטונים הגבוהים והן ירידה בחדות השמיעה של צלילים דומים. השינוי הוא די מהיר (בשנתיים שלוש רואים הרעה משמעותית. הוא נבדק בבדיקות שמיעה + בדיקות Bera מספר פעמים ללא ממצאים פרט לבעית השמיעה. מה עוד צריך לבדוק? MRI? CT? איך יודעים שזה ניוון בעצב השמע ולא צמחיה של עצם הארכובה? איך יודעים שאין שם גידול? אודה לכם על תשובתכם לגבי ברורים נוספים שרצוי לעשות.

בוקר טוב, חסר אינפורמציה במידע שהוצג ,לדוגמא בדיקות השמיעה בעבר,מה מצב השמיעה מבחינת הגרף כיום?בדיקת טימפנומטריה וכד.בדיקות הברא שנעתה מוסיפה מידע חשוב ומרגיע(!), קרוב לודאי שמדובר בירידה בשמיעה "טבעית" (ככול שניתן לכנות אותה כך..) אך כמובן שאת המילה האחרונה יש להשאיר באחריות רופא האאג המטפל בלבד!!

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול