בעיית שמיעה אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

16/08/2010 | 12:47 | מאת: deleted

שלום רב. בני בן 5 אותר כילד עם בעיית שמיעה חד צידית.{ללא שקום שמיעתי} ב MRI גילו הצללה בתאי מסטואיד ואוזן תיכונה משמאל, חשד לאוטומסטואידיטיס?או לדלקת כרונית? מה פשר הממצאים ?במה זה כרוך בהמשך הטפול? תודה אורלי.

שלום לאורלי, בשאלה שהצגת לצוות אין הגדרה ברורה לאופי הליקוי ממנו סובל ילדך...!ובעיקר האם הליקוי הוא תובלתי או עיצבי. במידה והיית מצרפת תאור בדיקת השמיעה והטימפנומטריה של בנך, אפשר היה לענות בצורה וודאית יותר על כוון הבעיה,יחד עם זאת תאור בדיקת ה MRI מעלה אפשרות של מצב כרוני (יתכן ונוזלים)אבל ממש אי אפשר להחליט במה מדובר במיוחד כיוון שהתופעה היא חד-צדדית בעוד ומצבים כרוניים כמו נוזלים בד"כ הם דו-צדדיים. בברכה,ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול