אבחון נוירופתיה אודיטורית

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

16/12/2011 | 16:15 | מאת: אורי

שלום, בני בן ה9 חודשים אובחן כבעל לקות שמיעה עמוקה (חרש - אם להשתמש בהגדרה פחות מקצועית) בבדיקת ABR שעבר בגיל 3 חודשים (אפס תגובה גם בעוצמות של 95dB). היום בבדיקות שמיעה התנהגותיות מסתבר שהוא שומע בכל הספקטרום, גם בלי מכשירי שמיעה, אם כי לא ברור עד כמה. הוא היה מועמד לשתל שבלול והניתוח כרגע נדחה עד שתהיה ודאות גדולה יותר לגבי איכות השמיעה שלו. למיטב ידיעתי לא עשו לו עד היום בדיקת הדים קוכליאריים (Otoacoustic Emissions). האם זה לא הכרחי לעשות בדיקה כזו על מנת להבין אם מקור הלקות הוא בשבלול (תאי שער חיצוניים) או בתאי שער פנימיים/קשר לעצב/העצב עצמו (נוירופתיה אודיטורית)? האם ניתן לאבחן נוירופתיה אודיטורית מתוצאות הABR בלבד?

27/03/2016 | 17:48 | מאת: יעל

שלום, כדי להבדיל בוודאות בין לקויות שמיעה שמקורן בתאי השיער לבין נוירופתיה אודיטורית יש צורך לבצע את בדיקת הפלט האקוסטי. עם זאת, במידה וקיימים גורמי סיכון ספציפיים כמו: שהות בפגיה מעל לחמישה ימים, היפרבילירובינמיה(צהבת בערכים גבוהים מאד אצל היילוד) ועוד. יתכן שיוחלט לוותר על הבדיקה הזו. בכל מקרה- אל תתביישי לשאול את הרופא שלך ולבקש ממנו הפניה לבדיקה. זכותך להרגיש שעשית את המקסימום לבירור מצב ילדך לאשורו. בהצלחה! (הכותבת הינה קלינאית תקשורת מתחילה..)

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול