לקות חד צדדית עמוקה - איך לטפל?

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

26/07/2011 | 23:54 | מאת: אמא דואגת

שלום, בני בן 6 חודשים אובחן כסובל מלקות חד צדדית עמוקה באוזן אחת (חירש לגמרי), אוזן שנייה תקינה לגמרי. הוא עבר בדיקת ברה בשני בתי חולים שונים ובשניהם התקבלה אותה התוצאה. בבית חולים אחד הופנתי לרופא אאג שהפנה אותי לבדיקת שמיעה בגיל 6 חודשים ולרופא התפתחותי וביקש לחזור אליו לאחר מכן. הרופא גם אמר שאין טיפול ושלא מבררים את סיבת החירשות כי אין טעם. בבית החולים השני הפנו אותי רק לבדיקת שמיעה ואמרו במפורש שאין צורך בהתערבות או ליווי של רופא מכל סוג שהוא ובטח לא של רופא אאג. שאלתי היא- מה צריך לעשות? למי לפנות? האם נכון שאין טיפול? האם נכון שלא חשובה סיבת החירשות? האם רופא צריך להיות מעורב בתהליך? אם כן - איזה סוג של רופא? אם לא- למי כן צריך לפנות? מכרים ייעצו לי לפנות למיחא, אבל שם רק עשו בדיקת שמיעה, אמרו שהוא קטן מידי לבדיקה הזו, ושאחזור עוד 4 חודשים לבדיקה חוזרת. לא נתנו לי שום אינפורמציה מעבר. מה לעשות?

לאמא המודאגת שלום רב! אני מבינה בהחלט את דאגתך הרבה, אך קשה לענות לשאלותיך מאחר ואין בידינו את כל פרטי המקרה ונתוני הבדיקות. פנייתך למיח"א הייתה בהחלט נכונה ובמידה ואת עדין מבולבלת ומרגישה שלא קיבלת את התשובות לכל שאלותיך אני מציעה כי תפני למיחא בשנית ותבקשי הבהרות נוספות בברכה, טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול