התאמת מכשיר שמיעה לתילה צרה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

15/07/2019 | 16:32 | מאת: מאירה

מסתבר שיש לי תעלת שמע מאד צרה. האם יש מכשירים טובים, שאינם מחייבים התקנת המיקרופון מאחורי האוזן (ולצורך כך צינור עבה)?

20/07/2019 | 23:22 | מאת: נתן ח

מאירה שלום, חשוב שתדעי יש מגוון רחב של אופציות ולא כולם מחייבים צינורית עבה, הכל תלוי בתוצאות בדיקת השמיעה שלך אם מרבית ירידת השמיעה שלך הינן בתדירויות הגבוהות וברמת ליקוי נמוכה-בינונית ניתן לשקול התאמה פתוחה ואז הצינורית הינה דקה, הפתרון הינו מעולה כי ככה גם האוזניים נשארות מאווררות, השמיעה הינה טבעית יותר וככה מוגברים בעיקר התדרים שבהם יש ליקוי שמיעתי בלבד ושאר התדרים שבהם השמיעה שלך תקינה נשארים שמורים בשל ההתאמה הפתוחה. כמו כן, יש היום פתרון של מכשיר שמיעה שבו המגבר נמצא בקצה התעלה ואז ניתן לתת פתרון של צינורית דקה אך יחד עם זאת להנות גם מיתרונות ההתאמה הפתוחה וגם לתת מענה במקרה של לקויות שמיעה חמורות יותר אבל עוד פעם הכל תלוי בתוצאות בדיקת השמיעה האודיוגרמה- כל הנכתב כאן הינו מהניסיון האישי שלי והידע האישי בלבד עם מכשירי שמיעה-אינני קלינאי תקשורת.

21/07/2019 | 12:06 | מאת: meira

נתן שלום, מודה לך מאד

מאירה שלום רב, תודה על פנייתך. קיימים מספר פתרונות המאפשרים הכנה של אוזניות עם צינורית מאד דקה, המיועדים בדיוק לבעיה אותה את מתארת. ניתן לשלב אוזניות אלו במכשירי שמיעה מאחורי האוזן. כמו כן, ניתן להתאים מכשירי שמיעה תוך אוזניים גם לאוזניים צרות, אולם קשה מאד לקבוע האם הדבר אפשרי, במקרה שלך, ללא התבוננות בחלל האוזן. אנא פני למכון שמיעה המתמחה בהכנת מכשירי שמיעה תוך אוזניים, במקרים בהם תעלת השמע צרה. בשורות טובות ח.אשר אפרתי

22/07/2019 | 10:51 | מאת: meira

מודה לך מאד. האם אתה יכול להפנות אותי למכונים המתמחים באזניים צרות באזור חיפה?

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול