ירידה בשמיעה עקב שימוש במכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

07/05/2019 | 09:30 | מאת: שלמה סרג'

אני בן 69 ומשתמש כמה חודשים במכשירי שמיעה. יש לי תחושה aיש לי ירידה בשמיעה ללא מכשירים. האם קיימת עצלות או ניוון בשמיעה עקב שימוש במכשירי שמיעה?

שלמה שלום, שימוש במכשירי שמיעה אינו גורם לניוון או לעצלות של מערכת השמיעה. נהפוך הוא: בשנים האחרונות פורסמו מחקרים מדעיים שמראים כי שימוש במכשירי שמיעה מגרה את המסלולים העצביים וכך עשוי לשפר את התפקוד העצבי במערכת השמיעה.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול