הרכבת מכשיר שמיעה בבית

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

31/01/2019 | 09:40 | מאת: שוש

אובחנתי כבעלת הפרעת שמיעה קשה. מזה שבוע אני מרכיבה מכשירי שמיעה ששיפרו את שמיעתי באופן משמעותי. אני מרכיבה את המכשירים כל שעות הערות שלי. השאלה היא- האם בשעות שאני לבד בבית ולא מדברת - עלי להרכיב המכשירים. עלי לציין שאת הטלפון (הצלצול והשיחה) ואת צלצול הפעמון בדלת, אני שומעת היטב גם בלי מכשירי השמיעה.

מומלץ להרכיב את מכשירי השמיעה כמה שיותר שעות על מנת להסתגל אליהם (בהנחה ואינם מפריעים לך ואין רעשים משמעותיים). יש חשיבות גדולה בהרכבה עיקבית ויומיומית בעיקר בירידות שמיעה חמורות. עם זאת, ניתן בהחלט "לנוח" מהמכשירים לפי שיקול דעתך ולמשך זמן לא ארוך. ממליצה בחום להתייעץ עם עם קלינאי/ת התקשורת אשר התאים/מה לך את המכשיר.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול