בדיקת שמיעה בגיל 4 חודשים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

06/11/2018 | 12:54 | מאת: מיכל

שלום רב, ביתי בת 4 חודשים לא עברה את בדיקת השמיעה בטיפת חלב. קבעתי כמובן תור לאף אוזן גרון אך עד אז אני מנסה להבין כמה דברים. בביה"ח כשנולדה עברה את בדיקת השמיעה. כמו כן אני שמה לב שהיא כן נבהלת למשמע רעשים באופן כללי, מתעוררת כאשר שומעת גם רעשים קלים. עם זאת אכן שמתי לב שכאשר מרעישים עם צעצוע ליד האוזניים שלה היא אכן לא מגיבה ולא מסתובבת. פעמים בודדות כן הסתובבה ולא ברור לי למה ואולי זה רק היה במקרה. היא תינוקת מאוד חייכנית, משמיעה קולות רבים בתגובה לאנשים וגם כאשר היא לבד בחדר וכבר צוחקת בקול. חשוב לציין שבחודש האחרון הייתה מצוננת פעמיים (פעם אחת היה חום קל), אף מצונן, משתעלת ונזלת. נכון לעכשיו עדיין אף קצת סתום. האם ייתכן נוזלים באוזניים?

היי מיכל, התמונה הכללית שאת מציירת לי היא בהחלט של ילדונת(חמודה) בריאה כנראה אבל את בוודאי מבינה שבדיקת שמיעה אובייקטיבית לתינוקת הוא מבצע בלתי אפשרי והכי חשוב במצב של ספק זו הבדיקה ע"י רופא אא"ג מומחה, רק הוא יוכל לראות את מצב האוזניים. לידיעתך, לפעמים מעט נוזל באוזן תיכונה- מצב מאוד שכיח בתקופה זו של השנה, יכול לגרום לירידה קלה בשמיעה שאין לו משמעות אם מאובחן מטופל ומנוטר כיאות.. בנוסף לבדיקות שמיעה יש בדיקות עזר כמו טימפנומטריה למשל, ואלו נמצאות בארסנל הבדיקות שהרופא יפעיל במידת הצורך. בברכה, ד"ר בכר מוטי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול