האם צריך מכשיר שמיעה?

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

28/08/2018 | 07:56 | מאת: איתי

שני הבנים שלי בני 8 ו 4.5 נולדו בניתוח קיסרי לאשתי יש ליקוי שמיעה קל, לא שומעת צילים גבוהים (צפצופים וכאלה) הבן הגדול לא עבר את הבדיקת סינון הראשונה ועברנו איתו עשרות בדיקות. הבן הקטן עבר את הבדיקת סינון הראשונה וגם לו אשתי עורכת מדי פעם בדיקה במכון שמיעה. לשניהם בבידקות במכוני השמיעה כתוב בבדיקה שהם צריכים מכשירי שמיעה. שניהם רכשו שפה, מדברים מצויין ושומעים מצויין (גם את הצלילים הגבוהים) ובאף תקשורת איתם אני לא מרגיש ש"אולי הוא לא שומע". אשתי מתעקשת על מכשירי שמיעה למרות שבעיני הכל בסדר התנהגותית. יש לי תחושה שגם טייס יוצא מהבדיקות האלה עם צורך במכשיר שמיעה מטעמים מסחריים... איך בודקים את האמת?

לאיתי שלום רב המונח ירידת שמיעה קלה מתארת את הגרף של בדיקת השמיעה . כל סוג של ירידה בשמיעה גורר קשיים המתבטאים באופן אחר. ירידה קלה היא ירידה לכל דבר. צלילי הדיבור והסביבה אינם נגישים לאותו אדם כמו לאדם עם שמיעה תקינה. לא כל שכן ילד שרוכש את השפה גם הכוונה לירידה בתדרים הגבוהים בתנאים שקטים כנראה שאינך רואה הבדל, אך בתנאים כמו רקע רעש, (כתה, גן ) מרחק, שפה זרה, אותיות שיש להן אנרגיה חלשה יותר דוברים נוספים וכד אז ההבדל ניכר בהחלט. אותם אנשים נדרשים גם למאמץ רב וגם ,מפספסים" חלק מהמסרים דבר שגורר עייפות וכן אי נעימות ותופעות נוספות. אני מבינה בהחלט את הקושי בהרכבה של מכשירים גם להורים וגם לילדים. אני בטוחה שנבדקתם במקומות אמינים וטובים שרוצים בטובתכם ,תמיד ניתן להגיע למקום נוסף ואמין. אין ספק שהמכשירים הוצעו בגלל הירידה בשמיעה. גם אשתך מעידה על רצונה בגלל שהיא מכירה וחווה את קשייה. אני מציעה להתייעץ עם אחד הארגונים המטפלים ומתמחים בדיוק בתחום הזה, לדוגמא מיח"א ושמע בהתאמה לגילאים. תוכל לקבל שם ייעוץ מקצועי ותמיכה לאורך התהליך על כל המשתמע מכך. ולדבריך..."טייסים היו נכשלים בבדיקה"...אכן צריך ריכוז רב כי בודקים את סף השמיעה. העצמה בה שומעים הכי הכי חלש. נראה לי שמידע נוסף יעזור לך לקבל החלטה. נשמח לענות לכל שאלה מצדך

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול