בדיקת BERA בת 5 חודשים!!!

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

10/01/2017 | 11:53 | מאת: ליאת

לפני מספר ימים היינו בבדיקה ברה בתי בת 4 חודשים ושבועיים נתגלה בבדיקה כי ליקוי שמיעה עמוק חרושת מימין ובשמאל ליקוי שמיעה בינוני כנראה ממקור עצבי הפנו אותנו למכון מיחא על פי שיחה הרופא כנראה שנצטרך שבב או מכישר על פי הבדיקות שנעשה עוד לא התחלנו דבר אנו ממתינים למיחא אך יחד עם זאת בבידקה ממצא לבן באוזן התיכונה מה זה אומר ? הוא טען כי זה המבנה של האוזן שלה .. לא ניתן לגלות את זה בבדיקת סקר ? כי כל ההיריון היה תקין לחלוטין אנו עם חששות כבדים לא יודעים אך לעכל את זה נמצאת בדיכאון מאז התגלה המידע זה דבר שלא צפינו לו כלל. כמובן שרשמתי איזה אלף שאלות לפגישה עם המכון, אם זה דבר הפיך העצבי? זה יכול להשתנות ? האם יכול להיות שיפור בעתיד ? תודה על המענה

ליאת שלום, בדיקת ה-BERA היא אחת הבדיקות המשמשות לאבחון מצב השמיעה. היות ואין בידי את תוצאות הבדיקה אינני יכול להתייחס באופן ספציפי למצב השמיעה של ביתך. בכל מיקרה אני ממליץ כמובן להתייעץ עם הצוות האודיולוגי במיח"א ואני סמוך ובטוח שתקבלי מענה רחב ומקיף לשאלותייך. חשוב לבחון את המצב ממספר הבטים עד לקבלת כל התוצאות, על מנת להבין את המצב לאשורו. בידינו מגוון רחב של פתרונות טכנולוגיים ואחרים למצבים שונים של ליקוי בשמיעה כולל לקויות חמורות ועמוקות. חשוב לי להדגיש כי למרות השאלות הרבות והחששות, יש בהחלט מה לעשות ואין מקום לאבד תקווה. אני מאחל לכם, בע"ה, בריאות טובה וכל טוב.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול