שמיעה מרחבית אצל ילדה בת שנה ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

31/12/2016 | 10:24 | מאת: אלין

שלום רב, ביתי בת שנה ו9 חודשים...לאחרונה שמתי לב שכאשר אני קוראת לה לדוגמא מחדר האמבטיה היא מחפשת אותי בחדרים אחרים ולא מזהה מאיפה מגיע הקול...כמו כן ניסיתי להפעיל סביבון מנגן מתחת לשמיכה וביקשתי ממנה למצוא אותו והיא חיפשה בכל הבית ולא מצאה למרות שהיה ממש לידה. אציין כי היא מפותחת מאוד מבחינה ורבאלית, יש לה אוצר מילים מפותח והיא מבינה הוראות ומבצעת אותם בצורה מעולה...האם עלי לדאוג מהמצב? האם בגיל הזה היא אמורה לזהות צלילים במרחב? תודה מראש.

שלום רב, שמיעה מרחבית מתפתחת עם תהליך הגדילה ויש לבדוק במה דברים אמורים. על מנת לאבחן האם אכן מדובר בבעיה, אני ממליץ לפנות לרופא אא"ג שיפנה אותכם לבדיקת שמיעה על פי הצורך. בשורות טובות

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול