מכשיר שמיעה לאבא

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

15/08/2010 | 15:40 | מאת: אלי שמעון

אבי בן 83. בשנים האחרונות השמיעה שלו התדרדרה מאוד. עם זאת הוא מסרב לנסות לשים מכשיר שמיעה - מטעמים של סטיגמות ואי נעימות בעיקר. מה אנחנו עושים כדי לשכנע אותו וכמה זמן לוקח תהליך כזה? האם יש חלופות למכשיר שמיעה בכלל (בעיקר לשימוש בבית, הוא לא יוצא הרבה)

שלום, אין ספק שבעיית הסטיגמה היא אחד הגורמים העיקריים שבגללם אנשים נמנעים ממכשירי שמיעה. אולם כיום ישנם מכשירי שמיעה זעירים ונסתרים שאפשר בקלות "להחביא". סביר להניח שכל מי שמכיר את אביך מודע לכך שאינו שומע טוב. יותר מכך: לעתים קרובות אדם שאינו שומע נראה לסביבה כמי שאינו מבין. אני ממליצה לך להגיע עם אביך למכון שמיעה שבו יפרסו בפניו את כל האפשרויות השיקומיות. במידה ובשום אופן לא ירצה מכשירים קיימים אביזרי עזר לשימוש בעת צפיה בטלויזיה, שיחות טלפון וכולי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול