גלד או צלקת בפנים כתוצאה מפצעון

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

29/11/2012 | 10:28 | מאת: כרמית

שלום דוקטור, יש לי בן שלוש. בזמן האחרון יוצאים לו מידי פעם פצעונים קטנים בפנים עם נקודה שחורה או כהה. לפני חמישה ימים ראיתי שנוצרה לו על הלחי מעין גלד או צלקת אליפטית שטוחה ומבריקה במקום שהיה פצעון. צורתה של הגלד או הצלקת נראית בערך כך:(). האם זו תוצאה של שפשוף הפצעון? האם זהו חלק מתהליך ההגלדה הטבעי של הפצע שבסופו תתקלף הצלקת השטוחה? האם הצלקת תישאר באופן קבוע או שעקב גילו הצעיר של בני היא תיעלם? מה ניתן לעשות? קשה לי לראות שבפנים של בני בן השלוש יש כבר סימנים של פצעים. תודה על הכל.

איני יכול לומר מבלי לראות הנגע בעיקרון עור הפנים הינו בעל איכות טובה מאד ונוטה להחלים ללא צלקות מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור