אסתמה של העור לתינוק בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

03/11/2012 | 19:35 | מאת: שרון

אתמול אובחן בני,בן חודש וחצי,כחולה באסטמה של העור. העור היה אדום ויבש בלחיים, וכן נקודות אדומות שדומות לתפרחת ילדים בגב וזרועות. נקודות אלו לא מלוות ביובש. לא נראה שהנל מפריע לתינוק. שאלתי: 1. מטבע הדברים לגרד הוא עדיין לא יכול אך עדייין הוא נראה רגוע והפריחה לא מציקה לו.משכך ,האם תיתכן טעות באבחנה?האם אי נוחות/גרד לא הכרחיים לאבחון? 2. קיבלנו משחה עם קורטיזון-לנקורט. מרחנו על הלחיים ואכן יש שיפור ניכר,תוך יום. האם למרוח גם על הנקודות האדמומיות בגוף שאינן מלוות ביובש?זה אומר למרוח חצי גוף... 3. האם יש משחות שאינן מכילות קורטיזון המתאימות לגיל הזה יש לציין כי העור איננו יבש-פרט לאזור הלחיים תודה מראש שרון

בגיל הינקות קשה לעיתים להבדיל בין דלקת עור סבוראית ודלקת עור אטופית, משך החודשים הקרובים האבחנה תהיה ברורה יותר. ניתן להשתמש בינתיים בלנקורט, בעת שמופיע אודם, ולהפסיק כשהאודם חולף. כמו כן להקפיד על שימון העור

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור