אטופיק דרמטיטיס בילדה בת שנה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

27/10/2012 | 23:12 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד"ר בן אמיתי, בתי בת השנה וחודש מאובחנת מגיל חודש ע"י רופא עור מומחה כאטופית. המחלה מלווה בגרד מציק בכל הגוף מה שמוביל בדרך כלל גם לדימומים מדאיגים. בנוסף גם קשקשים וקליפות בראש, הפרשות וריח לא נעים. בהמלצת הרופא כבר כמעט שנה אני מקלחת אותה עם מים בלבד ללא סבון, שמני אמבטיה וכו' (אציין שניסיתי הכל ולא עזר) ולא מורחת קרמים למיניהם. ניסיתי מגוון של תרופות מרשם סטרואידליות שקיבלנו מרופא העור ללא הצלחה של ממש. אני אובדת עצות, כרגע אנחנו מנסים משחה בשם ליפיקאר. האם המשחה מומלצת? יש המלצות לתופעות כל כך קשות? מה דעתך על טיפול הומיאופתי? תודה :)

27/10/2012 | 23:15 | מאת: אמא מודאגת

ושאלת המיליון: מתי התופעות או המחלה אם בכלל חולפות?

רחצה במים בלבד ומריחת ליפיקר אינם טיפול מספיק בדלקת עור אטופית פעילה, כפי שאת מציינת. יש מקום לתוספת תכשירים נוגדי גרד אנטיהיסטמינים, ותכשירים נוגדי דלקת סטרואידים או אחרים, יתכן שיש מקום לתוספת טיפול אנטיביוטי. אין נתונים המוכיחית יעילות טיפול הומאופטי בדלקת עור אטופית סטטיסטית, המחלה נוטה לחלוף במהלך שנות הילדות, אך אין בכך הבטחה, משום שיש מקרים הממשיכים לסבול גם בבגרות.

03/11/2012 | 10:28 | מאת: אמא מודאגת

היי, ראשית תודה על התשובה המהירה. יש לי כמה שאלות שאולי תוכל לענות ... האם אפשר לקבל סבסוד מקופות החולים על המשחות והתרופות? האם אפשר להיות מוכרים ע"י ביטוח לאומי? האם יש קבוצות תמיכה ועזרה עצמית של הורים שילדם לקה במחלה? תודה.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור