ילדה בת 3 נשירת שיער

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

19/09/2012 | 17:33 | מאת: מאיה

שלום רב, בתי בת 3 , ילדה בריאה בדכ למעט ניתוח כפתורים ושקדים לפני כחמישה חודשים. אנחנו גרים בסין ואין לנו נגישות לרפואה מערבית נוחה ולכן אשמח לעזרתך. בחודש האחרון שמתי לב לנשירת שיער מוגברת באיזור הקדמי של הראש (פדחת). השיער שם ממש דליל אך אין קרחות ועור הראש נראה נקי (אין סימן לקילופים או גירוי כל שהוא). כתינוקת היא סבלה מגירויים באיזור זה והתקלפויות של העור יחד עם שיער אך מגיל שנה וחצי לערך זה עבר ומאז הראש נראה נקי. יכול להיות שהנשירה היא בגלל זה (שהשיער חלש יותר ) ? הייתי איתה אצל רופא ילדים שלא עשה בדיקת דם אבל טען שאינו רואה סימנים לחסר בויטמינים (ציפורניים וכדומה) וטען שאולי זה בגלל חילופי עונות (כאמור, אנחנו בסין...). האם גילוח של השיער לגמרי יכול לעזור (כמו שהרפואה הסינית ממליצה...)? תודה מראש. מאיה

כדאי לבצע בדיקת דם ל Iron, Feritin, Vitamin B12, TSH ייתכן ויש קשר לארוע הנתוחי (תופעה הנקראת Telogen Efluvium) וצפויה לחלוף בתוך מספר חודשים.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור