תפרחת חיתולים חמורה בעור

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

11/09/2012 | 09:18 | מאת: רוית

שלום ד"ר בן אמיתי, בני בן שנה וחודשיים, סובל לאחרונה מזה כחודשיים מתפרחת חיתולים קשה. קיבלנו תרופה שעוזרת לו בשם דרמה קומבין ומרחנו אותה פעמיים ביום למשך שבוע והתפרחת השתפרה וכמעט עברה לגמרי. מיד כשהפסקנו התפרחת חזרה, פצעים אדומים באזור המפשעה והאשכים, הכל אדום ומגורה. רצינו להמשיך למרוח דרמה אבל רופא הילדים אמר שאסור למרוח יותר משבוע. הלכנו להתייעץ עם רופא עור והוא אמר שאין בעיה למרוח כמה שצריך. שאלותיי הנן כדלקמן: א. האם באמת אין הגבלה למשחה הזו לתינוק כזה קטן? הרי בכ"ז מדובר בסטירואידים אם הבנתי נכון. ב. קיבלנו משחה נוספת בשם טרולאמין שהיא תהיה המשחה למשך היום כמשחת ההחתלה שלו (בנוסף לפעמיים של הדרמה קומבין). רופא העור אמר שגם בה אין איסור להשתמש חופשי. ושוב אני שואלת האם במשחה זו אין בעיה להשתמש חופשי בכל החתלה ללא הגבלת זמן? אודה לתשובתך, רוית

הטיפול הבסיס בדלקת עור מחיתולים אינו הטיפול בדלקת בעזרת סטרואידים אלא טיפולים שנועדו למנוע את המגע עם התוכן של החיתול, שהינו הגורם לדלקת, כולל החלפה תכופה, איוורור מירבי ותכשירי מחיצה שונים. אם זה נעשה בצורה טובה, בד"כ אין צורך בסטרואידים מקומיים.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור