תינוק בן 7 חודשים הסובל מאסטמה של העור

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

22/08/2012 | 00:25 | מאת: רויטל

שלום ד"ר אמיתי, בני בן 7 חודשים סובל מגיל שלושה חודשים מאסטמה של העור. האסטמה אצלו היא בכל הרגליים ובידיים- גרד עז ויובש קיצוני. ניסיתי הרבה משחות וכלום לא עוזר. משתמשת בשמן אמבט. האם לדעתך יש צורך וטעם לבצע בדיקת אלרגיה או שישר ללכת ולנסות טיפולים כאשר אני מתלבטת בין הומופאתיה אצל ד"ר קובי פריד לבין טיפול ברפואה סינית אצל אמיר קלי? קריתי שיש חקרים חדשים שמוכיחים את יעילות הטיפול הסיני בחולי אסטמה של העור. לאיזה כיוון כדאי לי לפנות? האם אתה מכיר אנשים שטופלו אצל אחד מהם ושהוא עזר להם? איזה טיפול הכי יעיל ויעזור לתינוק בן 7 חודשים?? מחכה לתשובתך בנושא, בברכה, רויטל.

תבחיני אלרגיה לא מסייעים בטיפול בחולה האטופי, בהעדר חשד קליני לקיום גישות. איני יודע מה הטיפול שאותו הוא כבר קיבל, ולכן איני יודע אם מוצו האפשרויות הקיימות לגבי טיפול. לגבי טיפול בהומאופתיה ורפואה סינית - איני מכיר עבודות שהוכיחו יעילות טיפולים אלה בדלקת עור אטופית בגיל הינקות

22/08/2012 | 18:00 | מאת: רויטל

שוב שלום, אז מה אתה מציע לי לעשות בעצם?? אני יודעת שברפואה הקונצניונלית הדגש הוא בעת ההתפרצויות על מתן אלידל, אפלומיצין וכו'...אני נגד מתן סטרואידים ונותנת לו אפלומיצין רק כשאין לי ברירה וגם לא יותר משלושה ימים. ידוע שששימוש ממושך במשחות אלו אינו בריא וטוב לעור ומחליש את המערכת החיסונית. מכיוון שמדובר בתינוק חשוב לי שיקבל טיפול יעיל ובריא. מה עלי לעשות ולאן לפנות?? הרי חייב להיות משהו שעוזר.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור