מטופל מיואש

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

16/08/2012 | 12:02 | מאת: עידן

שלום, אני בן 34 ומזה שנים אני סובל מאטופיק דרמטיטיס באיזור הפנים ,בעיקר. בשנה האחרונה הגירודים והאודם מופיעים באופן קבוע וחמור סביב העיניים. עשיתי שימוש ברפואה הקונבנציונלית והן ברפואה המשלימה (נטורופאתיה, אייפק וכו). רק זריקת קורטיזון קוטלת את התופעה אך כמובן שהאלרגיה חוזרת לאחר כשבוע ימים. האם יש המלצות לטיפול נוסף שנמצא יעיל בהריגת האלרגיה ?? יש לציין שעשיתי בדיקות אלרגיה בעבר... לא נמצא דבר חריג.

איזה בדיקות אלרגיה בוצעו? האם נעשו תבחיני מטלית? ניתן לנסות טיפול מקומי ב Elidek או Protopic

19/08/2012 | 22:59 | מאת: עידן

שלום ד"ר ותודה על ההתייחסות, בעבר הרחוק ביצעתי בדיקות מדבקה ובדיקה נוספת, התוצאות היו "קרדית אבק הבית" אך אין זה הגיוני, כי התופעה באה והולכת, במשך 15 שנה, למיטב ידיעתי הקרדית חיה וקיימת כמעט בכל מקום כל השנה?!. לעינייננו,השימוש באלידל בעבר עזר, אך כיום לא עוזר. האם חלה בשנים האחרונות התדקדמות בשיטות אבחנה שונות או מדויקות יותר? בכל מקרה ממתין לתור לבדיקות אלרגיה נוספות בסוף החודש בבילינסון. האם הפרוטופיק שונה מאלידל? כדאי לנסות? תודה שוב.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור