המשך טיפול

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

02/08/2012 | 10:47 | מאת: הילה

שלום, בני בן 5 חודשים. כבר שבועיים או יותר הוא סובל מהתפרצות ראשונה של אטופיק. התחיל בגרד בראש, התפשט לפריחה בבטן ובגב, ולבסוף הגפיים. לאחר שימוש בסטלתופיה היתה ממש הטבה בגוף והעור היה ללא פריחה, אבל אז הופיעו שלפוחיות קטנות - בראש ובגפיים כולל כפות ידיים ורגליים - שמחלקן יצא נוזל. רופאה ראתה את השלפוחיות ולא היתה בטוחה אם זה חלק מהאטופיק או אבעבועות רוח. היא המליצה למרוח קרם פשוט כמו אקווה קרם בגלל שהעור לא נראה לה אטופי. בינתיים השלפוחיות התייבשו והפכו לכתמים אדומים מורחבים קצת. אבל, הפריחה חזרה במלוא עוצמתה בכל הגוף. חזרתי למרוח סטלתופיה. שאלותיי הן - לחכות שהכתמים האדומים יעברו? יש לו בקרקפת יובש ומאוד מגרד לו. מה עושים? האם מעכשיו אני משועבדת לסתלטופיה ואם נפסיק למרוח הפריחה והגרד יחזרו? כלומר האם יש שגרה במחלה הזו? לא תמיד הפניסטיל מסייע לגרד מה עוד שאני נותנת לו כל 8 שעות בגלל שמגרד לו. מה עושים? תודה, הילה.

אני מבין משאלתך שהאבחנה כעת אינה ברורה. קשה יהיה לייעץ בלי אבחנה, מציע שתפנו לבדיקת רופא עור.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור