קילופים באזור הפנים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

29/09/2010 | 10:22 | מאת: משה

שלום, מזה זמן רב אני סובל מקילופים קלים של העור באזור האף והגבות, וכן בסנטר. שמתי לב שהשמחות שרופא העור נותן לי (לדוג', הידרואגיסטן או ציקלודרום) ניתנות רק לאחר קבלת מרשם. הרוקחת בבית החולים הסבירה לי שזה משום שהן מכילות קורטיזול ושלא מומלץ כלל לאנשים הסובלים מבעיה יחסית קלה כמו שלי להשתמש בהן. האם יש ממש בדבריה? תודה

30/09/2010 | 08:23 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שלום משה התופעות העוריות שהנך מתאר מתאימות יותר לסבוראיק דרמטיטיס, לא אטופיק. יש הגיון בדברי הרוקחת, אולם הכל ענין של מינון- כך שסמוך על רופא העור שלך. בזמן שהתופעות יותר בולטות ומציקות תשתמש בהמלצותיו- אולם הצטייד גם בתכשירים לשימוש יומיומי לבעיה. ללא מרשם ובכל בית מרקחת.זה יעזור בתחזוקה יומיומית של העור. כל טוב

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור