אטופיק דרמטיטיס בילדים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

23/07/2012 | 09:01 | מאת: אורלי

במידה ולא מורחים סטרואידים על העור, אלא רק קרם על בסיס טבעי, והעור נשאר מגורה מאוד ואדום לאורך תקופה ארוכה (התקפי גרד בעיקר בלילה), האם יכול להיווצר נזק בלתי הפיך לעור? (אם שומרים כמובן שלא יהיו זיהומי משנה) תודה, אורלי

לא יגרם נזק בלתי הפיך לעור, אך הפגיעה באיכות החיים של החולה הינה קשה, הוא, הוריו ואחיו יסבלו מכך שהחולה לא שקט, לא ישן טוב בלילה, עצבני ועייף בבוקר, מתקשה להתרכז, שלא לדבר על זהומי עור עקב מחלה לא בשליטה וגרד לא פוסק, והצורך בטיפול אנטיביוטי, ועוד לא הזכרתי את ההפרעה הנגרמת לאיכות חיי ההורים

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור