פריחה חריפה ולא מגרדת אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

21/07/2012 | 00:03 | מאת: מיכל

שלום ד"ר בן-אמיתי, בני בן שנה וחצי. לפני כ-10 ימים החלה לו פריחה אדומה בצד ימין של הצוואר. מדובר בנקודות קטנות ואדומות ושערנו שזו תוצאה של הזעה. בימים האחרונים החלה הפריחה להתפשט וכעת היא מכסה לחלוטין את כל הצוואר ויש גם פצעים מעטים באזור החזה. בנוסף גם באיזור החיתול (בעיקר בין שתי הרגליים) הופיעה אותה הפריחה. הפריחה נראית נורא, אך הילד לא נראה סובל ואינו מתגרד. היום הלכנו לרופא שטוען שמדובר בחיידק או פטריה. החלנו בטיפול במשחה מופירוסין. שאלותי היא: תוך כמה זמן סביר לראות תגובה לאנטיביוטיקה? האם יש חשש להווצרות צלקות במקרים כאלו? האם אין סכנה לצאת לשמש עם המשחה? מה אפשר לעשות כדי לזרז ריפוי? האם מדובר בתופעות שעשויות לחזור על עצמן? אפשר בכלל להפטר מפטריה? סליחה על ריבוי השאלות אבל אני מואד מוטרדת.. תודה!

אם מדובר אכן במחלה חיידקית, תראו שיפור תוך מספר ימים. אם לא היתה החמרה ניכרת, לא צפויה הצטלקות, כי זהומי העור האלה הינם בד"כ בשכבות הטחיות של העור, ולכן לא מותירות צלקת אין סכנה בשמש מחלה זו לא מקנה חיסון ולכן עלולה לחזור. הבנתי שמדובר בזהום חיידקי ולא פטריתי

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור