כתם עגול בהיר בפנים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

08/06/2012 | 10:00 | מאת: אלכס

שלום, בני בן שנתיים וחצי סובל מאטופיק דרמטיטיס לפני יומיים ראיתי שיש לו כתם עגול בהיר בפנים מה זה יכול להיות האם זה עובר מהר תודה

יש אבחנה מבדלת לממצא זה, אחת האפשרויות הינה Pityriasis alba שהינה כתם חיוור שהינו תוצאה של אזור יבשושי בעור (שכיח בילדים אטופים) אשר בשל היותו יבש, נשזף פחות, ולכן נותר חיוור בהשוואה לעור השכן. במידה וזו הסיבה, שימוש בתכשיר לחות והגנה משמש, תביא להיעלמותו. במידה ואין שיפור - לפנות לבדיקת רופא עור

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור