פגיעה בכף היד

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

25/08/2010 | 20:03 | מאת: מיכל

שלום רב, אני לא בטוחה שאני נמצאת בפורום המתאים ואם לא אודה אם תפני אותי למתאים. לפני למעלה משבועיים השתמשתי במסיר שומנים במטבח ולא שמתי כפפות להגנה. לאחר השימוש שטפתי ידיים עם סבון ולא חשתי שום דבר חריג בידיים. לקראת הערב באותו יום ראיתי באצבע האמצעית של כף יד ימין מן גולה בצבע לבן מתחת לעור ושינוי בצבע בכל האצבעות לאדום-אפור. במרכז 2700 של קופת חולים הפנו אותי למרכז הרעלים בחיפה. שם נמסר לי לשים אלוורה על המקום ואם יהיה לי חום לגשת לרופא. חום לא היה לי אבל רגישות בעור וכאבים התחילו. לאחר שבוע ללא הטבה ראיתי רופאת עור שטענה שיש לי דרמטיטיס באצבע ונתנה לי קרם יומובט למריחה פעמיים ביום בכל האצבעות בכף היד. אני שבוע אחרי ואין הטבה ובנוסף היד כולה כואבת. מה עוד אני יכולה לעשות, בינתיים אני ממש מנוטרלת מיד ימין. האם יכול להיות שנגרם נזק פנימי? אני מאוד מודאגת. אודה לתשובתך. תודה, מיכל

25/08/2010 | 20:13 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שלום מיכל, לא משנה האם הפורום מתאים או לא. מסיר שומנים גורם לאיריטנט דרמטיטיס - מה שאומר בשפה פשוטה שהוא מעכל את העור בו הוא נוגע.אם יש כאבים בכל היד אני ממליצה בחום לפנות מחר, בבוקר, לרופא עור או משפחה- מה שזמין קודם- כיון שכאב בכל היד עלול להעיד על זיהום משני אשר ידרוש טיפול אנטיביוטי. אל תחכי. בברכת החלמה שלמה בתשבע מרקוס

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור