בת חצי שנה עם אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

25/04/2012 | 22:17 | מאת: עינתי

שלום ד"ר. לפני כשבוע החלו להופיע כתמים אדמדמים ויבשים בבטן ובעיקר בגב של ביתי בת חצי שנה (בניגוד למה שכתוב בפורום שזה בפנים ובקפלי הידיים). רופאת הילדים חוששת שזה אטופיק דרמטיטיס שנובעת מאלרגיה למשהו שכרגע לא ידוע לנו למה. ונתנה לי משפחת אלוקום למריחה ואקווה קרם. האם הדלקת תהפוך למשהו כרוני או שיש אפשרות שהמשחה תעזור וזה לא יחזור שוב?? איך אדע ממה להמנע כדי שלא יחמיר לה??

אטופיק דרמטיטיס הינה תוצאה של הפרעה במבנה העור ולא כתוצאה מאלרגיה. מדובר במחלה כרונית וגלית, הנוטה לחלוף בנות הילדות. (עדיין אחוז מסוים ימשיך לסבול מהמחלה גם בבגרות) מטרת הטיפול כיום, לשפר את איכות החיים ומראה העור, להפחית גרד ויובש העור.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור