תינוק בן שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

19/04/2012 | 11:43 | מאת: עינב

בני מאז שנולד סובל מאטופיק דרמטיטיס בצורה חמורה בכל הגוף , בפנים , ידיים , רגליים , היה לו גם בצורה חמורה בראש כשזה היה ממש חמור קיבלנו לשים לו טופיסלן וברגע שמתפרץ באיזור מסויים אלוקום, ביום יום נתבקשנו לשים לו אקווה קרם בבוקר ואטופיקלייר בערב (שדרך אגב זו משחה מאוד יקרה שנגמרת לנו בשלושה ימים מאחר ואנחנו מורחים ממש את כולו) , אך עדיין לאחר כל הטיפול תמיד יש התפרצות כל פעם במקום אחר בערך כל יומיים שלושה ואנחנו מורחים אלוקום כדי שלא תהיה החמרה , זה אדום מאוד , מגרד מאוד , מופיע כמו מלא נקודות אדומות שבהמשך יכול להגיע למעין קילופים .אבל כרגע הוא בן שלושה וחצי חודשים , וכל שלושה ימים שמים לו אלוקום שום דבר אחר לא עוזר הוא ממש תינוק ואנחנו לא רוצים להשתמש באלוקום כל הזמן... אנחנו ממש כבר אובדי עצות, נשמח לעזרה

יש להקפיד ולהשתמש רבות בתכשירי לחות, להוסיף לטיפול פניסטיל לגרד, אפשר לנסות טיפול מקומי באלידל 1X2 במקום באלוקום

08/05/2012 | 22:57 | מאת: נטעלי

היי עינב, גם ביתי שעכשיו בת 3 חודשים וחצי סבלה מאטופיק דרמטיטיס חמור בערך שבועיים לאחר שנולדה. אני חשבתי שאלו החצקונים של ההנקה במהדורה האדומה שלהם או רגישות לפליטות. הלכנו לרופאה רק כשזה ממש החמיר וכשהיא ראתה כמה חמורה ההתפשטות, היא שלחה אותנו מייד לרופא עור מומחה שקיבל אותנו מיידית. רופא העור המומחה נתן לנו אנטי הסטמין כלשהוא (לא זוכרת את שמו) ומשחה עם ריכוז גבוה של סטרואידים (קורטיזון). קניתי את שניהם, קראתי את ההוראות, בהן היה כתוב שלא ממולץ לתת את התרופה לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה (הבת שלי אז היה בת חודש וחצי), הנורה האדומה נדלקה ומייד חיפשתי משהו אחר. באינטרנט גילתי שיש גם חומרים טיבעיים שעוזרים, בחיפושי אז נתקלתי במוצרים של קמדיס שלהם סדרה יעודית שמטפלת באטופיק. פניתי לאמא של חבר, שהיא בעלת בית מרקחת למוצרים טיבעיים והיא דווקא המליצה על המוצר שמפורסם פה בפורום - לרוש פוזה - ליפיקאר באלם AP שמיועד לתינוקות מגיל 0 - אותו אני מורחת לה מידי ערב אחרי האמבטיה. ועל דעת עצמי המשכתי גם להשתמש בבלנאום פורטה לתינוקות במים של האמבטיה. תוך יומיים הכל עבר כלא היה. אני ממשיכה לשים לה את המשחה כל ערב רק באזורים הבעייתיים כדי שלא יחזור - צוואר כפלי ידיים ורגליים פנים ועורף. ממליצה בחום!

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור