שאלות על אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

14/04/2012 | 04:57 | מאת: ש

אני בת 31, סובלת מדלקות עור מגיל 17 באיזורים שונים בגוף ובתגובה לחומרים שונים (בשמים, סבונים, קרמים, חומרי ניקוי וכו'). אני משתדלת מאוד להשתמש במוצרים עדינים אבל כל הזמן מגלה חומרים נוספים שגורמים לגירוד ויובש בעור. הייתי אצל רופאת אלרגיה ועשיתי בדיקת פאטץ' בעור אבל התוצאה הייתה תקינה. הרופאה אמרה שיכול להיות שיש לי אטופיק דרמטיטיס והפנתה אותי לבדיקת igE בדם. האם צריך באמת לעשות בדיקת דם בשביל לאבחן את המחלה? יש מה לעשות כדי לטפל במחלה? האם יש משהו טבעי שאני יכולה לשים כשיש דלקת בעור? יש דרך לבדוק איזה חומרים גורמים לי לרגישות?

ב 80% מהסובלים מדלקת עור אטופית נמצא רמות IgE גבוהות במידה ואת סובלת מדלקת עור אטופית, לא נמצא גורם חיצוני אלרגי שהוא הגורם למחלה. ההפרעה במחלה זו הינה ראשונית של העור ולא תוצאה של גרוי חיצוני. אם כי כל דבר חיצוני שיגרום ליובש העור או לגרוי העור (כמו בגדי צמר או ישיבה על דשא יכולים להחמיר ביטויי המחלה. ישנם טיפולים בדלקת עור אטופית, אך המחלה כרונית. מטרת הטיפולים אינה להעלים המחלה אלא לשפר את איכות החיים ולהקל את ביטויי המחלה

17/04/2012 | 00:04 | מאת: ש

למה יש רמות גבוהות של IgE אצל רוב החולים? ואם אפשר עוד שאלה - יש קשר בין האטופיק דרמטיטיס להזעה מוגברת? תודה רבה על התשובות!

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור