גוש מגרד בירך

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

11/04/2012 | 22:27 | מאת: שירי

בת שנתיים סובלת מגוש קטן מתחת לעור בירך, בדיוק במקום בו ניתנו לה חיסונים שונים. תעתים קרובות האיזור מגרד לה מאוד וכשהיא מגרדת, הגוש גדל וכל האיזור נהיה אדום. הטענות שחוזרות ונשמעות מהרואים הן שמדובר באטופיק דרמטיטיס, אב אף טיפול לא עוזר ולא מקל, לי זה בכלל נראה כקשור לחיסון: אולי החומר שניתן בזריקה לא התפזר כמו שצריך? מה דעתך?

מדובר ככל הנראה בתופעת לוואי לחיסון, אשר הינה מוכרת. אטופיק דרמטיטיס אינה גורמת לגרד נקודתי וחד צדדי.

14/04/2012 | 22:35 | מאת: שירי

תודה רבה על התשובה. אם כך, למי עליי לפנות כדי לטפל בזה והאם ידוע לך מהו הטיפול הנפוץ על מנת לפזר את הגוש ולהפסיק את הגרד? כמו שכתבתי, הן רופאי משפחה והן רופאי עור קישרו את הגרד לאטופיק דרמטיטיס... אני ממש חסרת אונים כי אף תרופה שניתנה לי עד כה (קרם גוף מיוחד לאטופיק דרמטיטיס או משחות סטרואידיות) לא עזרה... אודה לקבלת ייעוץ!

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור