אטופיק לתינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

13/09/2010 | 17:36 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בתי אובחנה וקיבלה טיפול במשחה דרמקומביןוהפצעים והאדמומיות בפנים ובקפלים עברו אך לאחר שבוע זה חזר , האם כל פעם שיש חזרה של הפצעים להשתמש במשחה , שכן היא על בסיס סטריאואידים לתינוקת שרק נולדה? נאמר לי שהבכי זה בעקבות הגרד, למעט שימוש בשמן בלנאום יש משהו אחר שאפשר להקל? והאם רק כשיוצאים הפצעים זה מגרד או עוד קודם, היא בוכה ונאמר לי שזה בעקבות המחלה...זה אמור להיעלם או שזה ילווה אותה גם כאדם בוגר? גמר חתימה טובה,מיטל

14/09/2010 | 06:30 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שלום מיטל ומזל טוב. אני מסכימה לגבי מריחת הדרמקומבין באורח קבוע- לא מומלץ. אם זה אכן אטופיק דרמטיטיס הגרד קיים עוד טרם הופעת נגעי העור האדומים. הייתי מחליפה את התכשירים שנוגעים בעורה לסדרות ייעודיות לבעיתה העורית- אדרמה אקווזום וכולי. קצרי באורך האמבטיות שכן הן תורמות לגרד. אמול באמבטיה הוא טוב. ואם היא ממשיכה לבכות למרות שימון עור אינטנסיבי-שוב, לא עם שמן אלא עם תכשירים ייעודיים לאטופיה אותם כל רוקח ישמח להמליץ לך עליהם ללא מרשם- פני לרופא ילדים או עור על מנת שיוסיף טיפול נגד גרדאו שיחדד את האבחנה.כמו כן נסי לשנות אבקת כביסה ופני כאמור שוב לייעוץ רופא.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור