הבדלים אם יש

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

08/04/2012 | 14:45 | מאת: שני

שלום רב רציתי לדעת מהו ההבדל בין אטופיק דרמטיטיס לבין סבוריאה דרמטיטיס ? תודה שני

בגיל הינקות, עד 4 חודשים לעיתים קשה להבדיל בין שתי המחלות. אחד ההבדלים הבולטים הינו העדר גרד בדלקת עור סבוראית ישנם גם הבדלים קליניים כמו גבולות הנגע הסבוראי שהינם חדים וברורים לעומת הגבול המטושטש בדלקת עור אטופית. הקשקשת השמנונית בדלקת עור סבוראית לעומת הקשקשת היבה בדלקת עור אטופית. רקע משפחתי אטופי בחולי דלקת עור אטופית, ממצאי מעבדה שונים בשתי המחלות

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור