אדמומיותבפנים של תינוק בן 4 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

07/03/2012 | 00:18 | מאת: ענבר

שלום, לבני בן הארבעה וחצי חודשים יש כבר חודש אדמויות ונקודות אדומות בפנים שבאים והולכים. בגיל חודש וחצי כשזה היה חמור מאוד התייעצתי עם רופא עור שאמר שזה אקנה של העור וזה באמת עבר מעצמו. עכשיו כשזה חזר (אך בדרגה נמוכה יותר וגם הולך וחוזר) האם ייתכן שזה עדיין אקנה של העור? לבני יש עור בהיר ורגיש והוא סובל גם מאדמומיות בכפלי הברכיים, בית השחי וכפלי הצוואר. לאחר חוות דעת של רופאת הילדים שזו פטריה ושימוש במשחה עם סטרואידים החלטתי להפסיק ואני משמנת את האזור עם שמן תינוקות לפני האמבטיה ומייבשת היטב ולפעמים מורחת משחת קלנדולה טבעית. האם יש עוד דרכים להתמודד עם זה? לא נראה שזה מפריע לו. האם זה נשמע כמו אטופיק דרמטיטיס? מתנצלת מראש על האורך...

07/03/2012 | 00:24 | מאת: ענבר

בהמשך לשאלתי - שכחתי לציין כי לאחרונה בני התחיל לגרד במצח, מעל העיניים והאדמומיות בפנים מלווה גם ביובש.

המיקום מתאים לאטופיק דרמטיטיס, העדר הגרד לא מתאים. בגיל זה הילד כבר יותע לגרד ולהביע אי אי נוחותו מומלץ לשוב לבקורת רופא עור

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור