פצעים מוגלתיים על האף לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

15/02/2012 | 19:45 | מאת: אורית

לביתי בת ה-6 פצעים מוגלתיים קטנים על האף, שלעיתים מתפשטים לאזור השפם עד לגבול העליון של השפתיים. ילדתי אסמטית ואלרגית לחלב.לילדה אין פצעים/פריחות בשום איזור אחר בגוף. לפצעים לוקח כחודשיים לעבור, ולאחר חודשים ספורים חוזרים שוב (כך כ- 3 פעמים). בהתחלה רופא ילדים נתן לנו משחות שלא עזרו, פנינו לרופא עור שנתן אנטיביוטיקה כי חשב שמדובר בזיהום. הפצעים עברו לאחר נטילת האנטיביוטיקה, אך לאחר כמה חודשים חזרו.הפעם רופא העור לקח משטח לחיידק ונתן 2 משחות: תריאולון ומופירוסין, האחרונה לשימוש של 10 ימים בחודש, למשך 3 חודשים. הוא אינו חושב שמדובר באסתמה של העור, בגלל שהפצעים הם רק באף. כמו כן הרופא אמר שיש עוד אפשרויות אבל הוא לא רוצה להלחיץ אותי.כששאלתי מה האפשרויות, הוא אמר שלא היה צריך לומר את מה שאמר. כמובן שעכשיו אני חושבת על הגרוע מכל, וממש נכנסתי לחרדה מדבריו. אשמח אם תוכל להבהיר לי על אילו אופציות הוא דיבר?

אין צורך לדון באופציות. יש פשוט להגיע לאבחנה ולתת טיפול בהתאם. מכל מקום, על פי תאורך לא מדובר במחלה מסוכנת או בעיתית. כדאי לחזור על משטח לחיידקים מנוזל השלפוחית, וכן לקחת משטח מרירית האף

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור