אסטמה של העור

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

13/09/2010 | 09:59 | מאת: אבישג

ד"ר מרקוס שלום בני בן 4.5 סובל מגיל קטן מאסטמה של העור מופיעה לו אדמומיות וגרד בקפלי המרפקים בידיים ובברכיים וכן בצוואר ובפנים . אני רואה שזה מציק לו בפרט בלילה מתגרד. ניסתי את רוב התרופות ,לפי עצת רופאים הוא שתה פנסיטיל , משחת בטה קאורטן גי וכל המשחות כמו אטופיק קליר אבל כל הטיפולים הינם בבחינת זמניים האם יש פתרון סופי למחלה ? שמעתי על חדרי מלח האם זה עוזר? מדובר בתופעה כרונית ואני זקוקה לעצה לפתרון אם קיים להעלמת התופעה

13/09/2010 | 14:53 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שלום אבישג. הזמן הוא הפתרון. בגיל 6-7 הוא ירגיש הקלה משמעותית.בינתים נסי למצוא את הדרך להביא אותו להפוגות ממושכות בלי שימוש כרוני בסטרואידים כמו בטקורטן-G.נסי לגלות רגישויות ספציפיות- למזון, קרדית האבק- לרוב האטופיים יש לקרדית- ולהקל.יש המון טיפים נפלאים בפורום של משחות משמנות- מצאי את זאת שמקלה עליו.הן ללא מרשם. לגבי חדרי מלח אני יודעת שהם עוזרים לאסטמטיים, לא בטוחה לגבי אטופיים.וגם הידע הזה יותר רכילותי ולא מדעי.נסי לעלות במינון הפניסטיל- בגבול המותר כמובן, אולי זה פשוט לא מספיק לו.וכמו שאמרתי-אלרגולוג ילדים. חתימה טובה ובריאות.

14/09/2010 | 11:06 | מאת: אבישג

תודה רבה על המענה ושנה טובה ובריאה לכל.

16/09/2010 | 15:51 | מאת: לימור

אבישג שלום, המלצה, בדקי שאין לילדך רגישות ללנולין. חומר הנמצא בכל מרכיבי המשחות והקרמים להקלה, נמצא בקוסמטיקה,בשמפו, סבונים, חומרי ניקוי מרכך כביסה ועוד ועוד.בתי (20) סובלת מאטופיק ואחרי שנים ללא הקלות אחרי טיפול במשחות, גילינו כי היא רגישה ללנולין. יש משחות ללא לנולין, ולגבי קוסמטיקה - לבדוק שאין מרכיבים מהחי. (לא רק ניסוי בבע"ח). לימור

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור